Παναγιώτης Διαμαντουλάκης

Παναγιώτης Διαμαντουλάκης

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πληροφορικής

Ο Παναγιώτης Διαμαντουλάκης είναι απόφοιτος και Διδάκτωρ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Από το 2017 εργάζεται ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Wireless Communications Systems Group (WCSG) του THMMY-ΑΠΘ, ενώ έχει εργαστεί ως Επισκέπτης Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Friedrich-Alexander University (FAU) στη Γερμανία και στο Southwest Jiaotong University (SWJTU) στην Κίνα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τα ασύρματα δίκτυα επόμενης γενιάς, το διαδίκτυο των πραγμάτων, το έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο, τεχνικές βελτιστοποίησης και εκμάθησης μηχανών και την ασύρματη φόρτιση συσκευών. Είναι συντάκτης σε δύο διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διακεκριμένος κριτής επιστημονικών δημοσιεύσεων από την IEEE κατά τα έτη 2014 και 2017.

Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων, καθώς και σε κεφάλαια ξενόγλωσσων επιστημονικών συγγραμμάτων. Το 2018 έλαβε τον τίτλο του IEEE Senior Member.

padiaman@auth.gr

Events Joined