Γεώργιος Καραγιαννίδης

Γεώργιος Καραγιαννίδης

Καθ. Ψηφιακών Τηλεπ/κων Συστημάτων

Γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο Σάμου και αποφοίτησε από το Πυθαγόρειο Λύκειο Αρρένων Σάμου. Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών (1987) και Διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος (1999). Από τον Ιούνιο του 2004 είναι Καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ και επικεφαλής του Wireless Communication Systems Group (WCSG).

Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν Ασύρματες επικοινωνίες, Ασύρματες οπτικές επικοινωνίες, Ασύρματη μεταφορά ενέργειας, Επικοινωνίες για βιοιατρικές εφαρμογές, κ.λ.π.

Έχει δώσει πάνω από 80 διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια και φόρα και έχει βραβευθεί πολλές φορές για το ερευνητικό του έργο από διεθνείς οργανισμούς. Tο 2015 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Καθηγητής σε ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Κίνας, το Southwest Jiatong University. Το 2016 έλαβε από την κυβέρνηση της Κίνας την χρηματοδότηση (grant) με το μεγαλύτερο κύρος για ξένο επιστήμονα, στα πλαίσια του προγράμματος High-End Foreign Experts.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 500 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, ενώ το επιστημονικό του έργο έχει λάβει πάνω από 14000 αναφορές. Είναι συγγραφέας 3 βιβλίων πάνω στις Τηλεπικοινωνίες, δύο από αυτά στην Ελληνική γλώσσα και ένα στην Αγγλική.

Είναι μεταξύ των Ελλήνων Ακαδημαϊκών που ανήκουν στις λίστες Web-of-Science Highly Cited Researchers για τέσσερα συνεχόμενα έτη 2015-2018.

geokarag@auth.gr
http://geokarag.webpages.auth.gr/

Events Joined