Κλαίρη Καραπιδάκη

Κλαίρη Καραπιδάκη

Χορογράφος

Η Κλαίρη Καραπιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Μυτιλήνη και ως τα 18 ασχολήθηκε με το χορό ερασιτεχνικά συμμετέχοντας σε σχολικά πρωταθλήματα. Μετακόμισε για σπουδές στη Θεσσαλονίκη και εκεί είχε την πρώτη επαφή με το hip hop. Στα 19 παρακολούθησε επαγγελματικό πρόγραμμα στο latin, συμμετέχοντας ταυτοχρόνως σε αγωνιστική ομάδα latin all ladies και εντατικά μαθήματα hip hop ξεκινώντας με τη Valerie Lendore και ως τα 26 ταξίδεψε στο εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Δανία) για σεμινάρια και άρχισε να προπονεί αγωνιστικές ομάδες.

Από τα 21 της άρχισε να προπονεί δικές της αγωνιστικές ομάδες χορού και να παραδίδει μαθήματα σε επαγγελματικά τμήματα. Εως τα 26 της διοργάνωσε σεμινάρια σε σχολές χορού σαν ανεξάρτητος συνεργάτης, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη ονόματα όπως ο Eddie Morales, Misha Gabriel, Giggi Torres, Candace Brown.

Το 2012 άνοιξε την ProDancers Studio, την πρώτη σχολή χορού στην Ελλάδα που εισήγαγε το σύστημα των μαθημάτων Drop In.

Το 2014 δημιούργησε το The Lipstick Company, την πρώτη κοινότητα Commercial χορευτών και χορογράφων στην Ελλάδα. Η εφημερίδα Lifo έκανε πολυσέλιδο αφιέρωμα στην σχολή και την ίδια και την αποκάλεσε “σύγχρονη γκουρού των πιο ιδιαίτερων και διαφορετικών χορών που κυκλοφορούν σήμερα παγκοσμίως”.

Events Joined