Καλωσορίζοντας την νέα γενιά του streetfood

Το σεμινάριο έχει ολοκληρωθεί

Καλωσορίζοντας την νέα γενιά του streetfood

Ο ορισμός του street food σύμφωνα με τη Wikipedia είναι ‘’έτοιμο προς κατανάλωση φαγητό ή ποτό, που πωλείται στο δρόμο ή σε κάποιο άλλο δημόσιο μέρος, όπως

υπαίθρια αγορά ή πανηγύρι, από έναν πωλητή που βρίσκεται σε θάλαμο, καροτσάκι ή φορτηγό.’’ Το street food λοιπόν υπήρχε πάντα, ακολουθούσε την ιστορία της διατροφής μας και είχε και τα δικά του ανεβοκατεβάσματα σε δημοτικότητα. Από φαγητό των φτωχών και κοινωνικά απομονωμένων, στη γαστρονομική ελίτ του σήμερα, όπου μεγάλα ονόματα από τις επαγγελματικές κουζίνες ασχολούνται μαζί του και τεχνολόγοι τροφίμων ετοιμάζουν το επόμενο υβριδικό food craze.

Ακόμα και σήμερα, πολλοί δοκιμάζουν τις ιδέες τους σε ένα πάγκο σε μια υπαίθρια αγορά, ή σε ένα καροτσάκι με πολύ μικρό budget, σφυγμομετρώντας την κοινή γνώμη και γεύση και μετά προχωρούν στην επέκταση. Τρανά παραδείγματα, το καροτσάκι με τα hot dog, έμπνευση του ιδιοκτήτη εστιατορίων Danny Meyer στο Madison Square Park στη Νέα Υόρκη, οδήγησε στη δημιουργία της αυτοκρατορίας των Shake Shack, που έκανε τους ΜακΝτολναντικούς να χάσουν τον ύπνο τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα με το Ramen Burger, που πρώτα δοκιμάστηκε σε πάγκο στο Smorgasburg και μετά άρχισαν τα εστιατόρια να ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο.

Σε αυτό το 3ωρο σεμινάριο μέσα από εργαστηριακές συνταγές θα ανακαλύψουμε πως το “φαγητό του δρόμου” έχει κατακλύσει τις αγορές και τι το κάνει τόσο θελκτικό προς τον πελάτη.

Tags:

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

12 Μαρτίου, 2019 5:00 μμ
12 Μαρτίου, 2019 7:00 μμ
ΔΕΛΤΑ 360° Πάτρας

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΑ 360° Πάτρας
patra@delta.edu.gr
2610270551